Un Crăciun vegan nu înseamnă un Crăciun cu mai puține preparate delicioase (în special deserturi). Din fericire, avem sute de variante dintre care să alegem, găsind alternative vegane pentru orice deserturi vrem. Pentru a veni în ajutorul vostru, am făcut și noi o selecție de 5 deserturi vegane festive.

1. Turta dulce

Turta dulce, unul dintre cele mai întâlnite dulciuri pregătite pentru Crăciun, poate fi preparată și fără ingrediente de origine animală, rezultatele fiind la fel de delicioase. O rețetă simplă și aromată găsiți pe blogul Laurei Sava.

2. Cozonac vegan

Dacă ești din categoria oamenilor pentru care cozonacul este nelipsit de sărbători, vezi mai jos cum poți prepara unul vegan chiar la tine acasă. Aici găsești și rețeta scrisă.

3. Brioșe vegane

Tot pe blogul Laurei Sava găsiți și niște brioșe vegane super aromate, cu gust de turtă dulce. Rețeta este simplă, iar decorul le face să fie un desert festiv și apreciat de colindători.

4. Prăjitură cu banane și merișoare

Un alt desert festiv și ușor de făcut este această prăjitură cu banane, alune și merișoare (o soluție bună și pentru bananele foarte coapte pe care le-am cumpărat și am uitat de ele pe masă).

5. Bomboane Raffaelo

Ai nevoie doar de 5 ingrediente pentru a face aceste bomboane Raffaelo, care pe lângă că sunt ușor de făcut, arată și foarte bine pe masa de Crăciun.

Bineînțeles, acestea sunt doar câteva sugestii de deserturi rapide și ușor de făcut pe care le puteți încerca. Dacă vreți să încercați și unele mai complicate, puteți încerca acești macarons vegani, sau un „cheesecake” în loc de tort.

Dacă totuși nu aveți timp să preparați niciunul dintre aceste deserturi, câteva locuri din Cluj de unde puteți cumpăra deserturi și produse de patiserie vegane sunt Rawdia, Natriana și Rawana.

6