Second hand-ul este de obicei locul unde găsești haine folosite, dar care mai pot fi purtabile. Multă lume evită astfel de magazine deoarece vor să își cumpere haine noi din magazine și să fie în pas cu moda.

În articolul anterior am povestit puțin despre efectele industriei textile și cât de dăunătoare este aceasta. Totodată găsiți și un articol în care vezi ce poți face cu hainele vechi pentru a le transforma în ceva nou sau să faci o faptă bună prin intermediul acestora. Acum să vedem care sunt motivele pentru a cumpăra haine din second hand și nu din magazinele obișnuite. 

Imagine de Free-Photos de la Pixabay

1. Unicitate

În second hand poți găsi articole unice pe care nu le găsești în mod normal în altă parte. Multe articole sunt diferite față de ceea ce este în magazine ceea ce le face deosebite. De multe ori poți găsi o rochie interesantă sau o curea inspirată din stiluri diferite de croială și design. Secretul este doar să ai răbdare să cauți.

2. Calitate

De cele mai multe ori în second hand o să găsim haine multe mai bune din punct de vedere al calității. Hainele care se fabrica actual nu au aceeași calitate precum cele care se croiau în anii trecuți, de aceea în second hand ai putea să găsești haine mult mai calitative.

3. Preț accesibil

În second hand găsești prețuri accesibile la toată gama de haine. Acestea de cele mai multe ori sunt și la reduceri sau este un preț pe categorie. Numai bun pentru vânătorii de chilipiruri. De exemplu la second hand-ul La Vestiar, prețurile scad de la o zi la alta și poți ajunge să cumperi o rochie cu doar 20 de lei. Trebuie însă să știi că e riscul ca cineva să îl ia înaintea ta, dacă aștepți prea mult ca prețurile să scadă. 

4. Diferite stiluri

În second hand vei găsi haine și modele variate în funcție de diferite stiluri. Poți să găsești articole rock sau chiar inspirate din anii ’80. De obicei e ușor să îți faci o ținută retro chic cu haine cumpărate din second hand. 

5. Sustenabil

Nu în ultimul rând, principalul motiv pentru care hainele de la second hand au o importanță mare în societate este sustenabilitatea. Trebuie să fim deschiși să refolosim hainele care mai pot fi purtate și să le păstrăm în condiții bune. Deoarece industria textilă de tip fast fashion este foarte poluantă, sustenabilitatea hainelor ar trebui să fie un subiect pe care să se pună mai des accent.

Voi cumpărați haine de la second hand?

10