Poate ai întârziat cu cadourile sau nu ai găsit ceva potrivit. Sau poate pur și simplu vrei să completezi cadoul cu ceva drăguț și util. Oricare ar fi situația, aceste dischete demachiante reutilizabile sunt 100% sustenabile și cadoul perfect. Dacă ai puțină răbdare, ac și ață, restul e simplu.

De ce zic că e cadoul perfect? Eu deja am oferit 2 săculeți cu dischete reutilizabile făcute de mine, din materialele pe care le-am găsit acasă. Nu am cumpărat nimic în plus, doar am reutilizat ce era deja disponibil. Reacțiile au fost pozitive, mi-am făcut și mie un set și sunt mulțumită de performanța lor. Se întrețin ușor și mă bucur că nu consum dischete în plus și că nu ajung toate acele punguțe de plastic la gunoi.

De ce ai nevoie?

Dischetele pot fi orice formă consideri tu că e mai practică pentru tine, eu le-am făcut rotunde. Pot fi și pătrate. Pentru că am avut o mașină de cusut la dispoziție, am făcut mai multe și am dat și prietenelor mele.

Cum se fac?

1. Am conturat formele, pe ambele materiale.

Dresurile aveau o textură interesantă și mi s-a părut că sunt super utile pentru ceea ce voiam eu să fac. Chiar dacă ai la dispoziție doar un tricou, poți să faci dischetele din 3 straturi de material și-și vor face treaba foarte bine și așa. Am făcut formele cu un pahar.*

2. Le-am prins cu ac ca să rămâne fixate până le cos.

3. Le-am cusut pe margine. Dacă nu ai mașină de cusut, vezi aici cum le poți coase. E super ușor și rapid.

4. Le-am pus la spălat în săculețul lor (nu e necesar să-l faci, dar e util. Vezi aici cum poți face unul)

*Poți să gasești o formă puțin mai mare, la spălare se vor micșora puțin.

Cum se folosesc și întrețin?

Eu le spăl cu apă și săpun după fiecare utilizare. O dată la două săptămâni le pun la mașina de spălat. Eu am 5 pentru că folosesc cam 2 o dată. Dacă știi câte folosești de obicei, e simplu. Dublezi numărul astfel încât să poți băga setul folosit la mașina de spălat și să-l poți folosi pe cel curat. Și tot așa, faci rotația. Se usucă foarte repede și se pot folosi următoarea zi fără probleme.

De ce sunt utile?

E o variantă mult mai sustenabilă din toate punctele de vedere. Dacă eu foloseam 3 dischete de unică folosință/zi, timp de 2 săptămâni, consumam în jur de 40 de dischete. Într-un an, astfel, foloseam cam 7 pachete de dischete de unică folosință (un pachet standard are în medie, 120-140 de dischete). Economisesc, deci, în jur de 840 de dischete. E enorm, având în vedere consumul de resurse pentru producerea lor. Se mai adaugă aici și punga de plastic în care sunt împachetate.

0
dischete pe an

Deci cred că e o idee bună să folosesc aceleași 5 dischete tot anul. Și la fel, cred că o idee super de cadou pe ultima sută de metri.

16