Ciocolata Calda Vegana

Această rețetă de ciocolată caldă e perfectă pentru zilele reci de iarnă, pentru serile cozy după o zi lungă la serviciu. Sau bineînțeles, pentru nopțile de învățat pentru sesiune. Partea cea mai bună e că e vegană și nu are deloc ciocolată. Dacă ai puțină cacao, lapte vegetal și îndulcitor, poți să te bucuri de această băutură super cremoasă și satisfăcătoare. Se face super rapid, iar rețeta e extrem de simplă. 🙂

Ingrediente

CiocolataCaldaVegana
  • 1/4 cană cacao
  • 1 1/2 lapte vegetal (se poate folosi orice tip de lapte vegetal de la cel de orez sau ovăz, până la soia, migdale sau cocos, însă gustul și consistența vor fi puțin diferite) - eu am folosit lapte de orez
  • 1/2 cană lapte de cocos (recomandarea mea e să fie cel din conservă, ca o cremă)
  • Puțină sare (foarte important)
  • 3 linguri zahăr brun (sau orice alt îndulcitor, 2 linguri sirop de agave, de exemplu - în funcție de gust și intensitatea dulcitorului)
  • Topping de crema de cocos
  • Opțional: turmeric, scorțișoară, nucșoară etc. (eu am pus scorțișoară și nu am mai pus topping pentru că am vrut să fie mai light)

Mod de preparare

1. Foarte simplu, se adaugă totul într-o oală la foc mediu-mic și se amestecă până când compoziția începe ușor să clocotească, să facă spumă. Apoi, se pune toppingul de cremă de cocos și scorțișoara. Condimentele menționate (în afară de scorțișoară) se adaugă împreună cu restul, în oală.

Dacă ai încercat această rețetă, spune-ne! Sau arată-ne. Suntem active pe oricare rețea de comunicare, pe Instagram sau Facebook, mail și răspundem și la comentariile de mai jos. 

Poftă bună!

13