demachiant de trandafiri

Cel mai ușor mod de a avea siguranța a ceea ce folosești pentru îngrijirea tenului este de a-ți realiza propriile cosmetice naturale. Ele sunt mult mai benefice decât cosmeticele din comerț deoarece nu conțin ingrediente dăunătoare și iritante. Multe dintre acestea le putem face în propria casă cu puțină ingeniozitate și câteva ingrediente cheie. Cu toți am avut cel puțin o dată, mai ales fetele, un buchet de trandafiri pe care a trebuit să îl aruncăm când începea să se ofilească. Acum putem refolosi proprietățile trandafirilor pentru a realiza un demachiant cu trandafiri. Este un produs natural pe care îl putem face acasă. Nu avem nevoie de multe ingrediente și nici de studii speciale în fabricarea de cosmetice naturale.

Proprietăți

Trandafirul este o plantă folosită în numeroase produse cosmetice naturale, cele mai comune fiind apa de trandafir și uleiul de trandafir. Acestea au multe efecte benefice asupra tenului printre care:

  • ameliorează cearcănele
  • oferă luminozitate
  • ameliorează acneea
  • reduce roșeața și iritațiile
  • ajută la regenerarea celuleor
  • hidratează pielea

Pentru realizarea produselor cosmetice naturale acasă se folosesc doar petalele de trandafiri. Trebuie curătațe înainte de folosire deoarece urmele de polen pot irita pielea.

trandafiri
trandafiri

Cum se face?

Demachiantul de trandafiri este un produs care poate fi utilizat zilnic și este potrivit tuturor tipurilor de ten. Pentru a pregăti acest demachiant nu avem nevoie de multe ingrediente.  Procesul poate dura câteva zile dacă alegeți să preparați uleiul de trandafiri fără căldură. Dar merită să alegeți această variantă pentru că în acest fel proprietățile trandafirilor nu se distrug de la temperatura ridicată.

Ingrediente:

demachiant de trandafiri

Pasul 1

Mai întâi ne ocupăm de prepararea apei de trandafiri. Punem 500 ml de apă la fiert și desprindem petalele trandafirilor. Le spălăm cu un jet de apă rece pentru a elimina murdăria sau urmele de polen.

trandafiri

Pasul 2

Când apa clocotește adăugăm petalele de trandafir. Îndepărtăm oala de pe aragaz și acoperim vasul cu un capac. Lăsăm petalele să se infuzeze până se răcește apa. Strecurăm petalele de trandafiri și punem apa rezultată într-un vas.

petale de trandafiri

Pasul 3

Dăm castravetele prin răzătoare după care îl stoarcem printr-un tifon. Ar trebui să obținem 50 ml de lichid rezultat în urma stoarcerii. Dacă ați obținut mai puțin repetați același proces cu încă un castravete.

demachiant de trandafiri

Pasul 4

Adăugăm o lingură de ulei de trandafiri peste lichidul de la castravete. Uleiul de trandafiri trebuie făcut cu câteva zile înainte. Se umple un borcan cu petale de trandafiri și se pune până la jumătatea borcanului ulei (puteți să folosiți orice tip de ulei sau chiar să combinați uleiurile voastre preferate). Se lasă să stea la temperatura camerei 72 de ore timp în care se mai agită din când în când.

demachiant de trandafiri

Pasul 5

Adăugăm 50 ml de apă de trandafiri la temperatura camerei. Amestecăm toate ingredientele până ce se formează un lichid uniform.

demachiant de trandafiri

Lichidul rezultat se păstrează într-un recipient de sticlă de culoare închisă. Se scutură bine și se bagă la frigider. Preparatul durează o săptămână după care își pierde proprietățile și poate irita pielea. Se curăță pielea în fiecare zi, dimineața și seara cu un tampon de vată sau cu o dischetă demachiantă reutilizabilă îmbibată în soluție.

demachiant de trandafiri

Tu ai încerca acest demachiant?

Dacă încercați să faceți acest demachiant spuneți-ne în comentarii cum vi se pare și dacă este un produs bun pentru voi sau dacă l-ați îmbunătățit și cu alte ingrediente. Ne poți trimite părerea voastră și în social media pe pagina de facebook sau pe instagram (le găsiți la secțiunea contact).

Așteptăm părerile voastre!

11