În Cluj-Napoca există o diversitate de localuri unde poți să găsești mâncare vegană. În funcție de preferințe, ele au diverse concepte și feluri de preparate, de la meniuri și supe delicioase, la deserturi. Cu toate că unele restaurante sunt dedicate în special mâncării vegane, există și unele localuri unde nici nu știai că poți să găsești preparate vegane în meniul lor. Acestea de multe ori de vor surprinde prin gust și prin aspect. 

Imagine de Free-Photos de la Pixabay

În Cluj-Napoca printre multele localuri cu diverse teme vom găsi o diversitate de locuri unde putem servi mâncare vegană. După recomandările de la Vegan Cluj Food și după propriile noastre experiențe în localurile din Cluj-Napoca, mai jos veți găsi o listă cu localuri unde găsiți mâncare vegană de care poate nu știați, dar merită să le încercați.

Acesta este un local foarte primitor de pe str. Iuliu Maniu nr. 34. În meniu pe lângă preparatele specifice veți găsi specialități vegane pentru toate gusturile, fie un lunch copios sau un desert raw vegan.  Întotdeauna fac schimbări și introduc ceva nou în meniu, luna aceasta fiind introdusă o variantă vegană pentru tocănița de linte neagră și tocăniță de fasole pestriță dedicată vegetarienilor.

Curry de linte (Imagine preluată de pe Vegan Cluj Food)

Un local ideal pentru a servi micul dejun sau un brunch. Este situat tot în centru pe strada Napoca nr. 13. Și la ei puteți găsi opțiunea pentru un mic dejun sau brunch vegan care constă în avocado și hummus.

Avocado mash (Imagine preluată de pe Vegan Cluj Food)

Situat pe str. Aurel Suciu, nr 9, lângă FSPAC, este un local bazat exclusiv pe mâncare vegană. Conceptul lor este de a servi doar mâncare vegană. În Cluj-Napoca este unul din cele câteva magazine prezente din toată țara. Este ideal pentru cine preferă meniul zile. Aici vei putea găsi un meniu specific vegan în fiecare zi, meniul zilei și diverse deserturi și aperitive.

describe
Supă raw de cocos (Imagine preluată de pe pagina de facebook Rawdia Cluj-Napoca)

Unul dintre restaurantele cu specific franțuzesc din Cluj-Napoca. Îl puteți găsi pe str. I.C. Brătianu 35-37. Are o varietate mare de mâncare inspirată din bucătăria franceză, diverse sortimente de tarte printre care și câteva produse vegane. Mini Quiche-urile cu legume sunt perfecte pentru vegani și pentru cei care țin post. 

food
Tabouleh, mini quiche cu roșii cherry, tofu și ceapă confiată și mini quiche cu dovlecel, lapte de cocos și curry ( Imagine preluată de pe Vegan Cluj Food)

HealthyLicious este un restaurant care promovează un stil de viață sănătos. Este situat pe str. Regele Ferdinand nr. 3 și au o mare varietate de smoothie bowls și powerbolws. Este un restaurant nou în Cluj-Napoca de acest concept și merită să îi faceți o vizită. Aici veți găsi deopotrivă preparate sănătoase și vegane.

describe
Supă de praz și cartof (Imagine preluată de pe pagina de facebook HealthyLicious)

Toulouse este un local situat în centru orașului Cluj-Napoca, în Piața Unirii nr. 12. Aici de obicei poți servi într-o atmosferă relaxantă o cafea. Pentru gustări și preparate au o gamă variată de unde să alegi. De asemenea au și preparate vegane. La ei puteți găsi Buddha Bowl în varianta vegană, fajita cu legume și curry de năut cu lapte de cocos și orez.

Curry de năut cu lapte de cocos și orez (Imagine preluată de pe Vegan Cluj Food)

Acesta este un local unde atmosfera relaxantă se îmbină cu savoarea cafelei și a preparatelor sănătoase. Este situat pe str. Năsăud nr. 2. Aici veți găsi o varietate mare de prăjituri și deserturi raw vegane.

Latte și tort raw vegan cu fructe de pădure și ciocolată (Imagine preluată de pe pagina de facebook Raw Cafe)

Acestea sunt câteva din localuri din Cluj-Napoca unde puteți găsi mâncare vegană. Mai sunt și altele cu mâncăruri gustoase și vegane care așteaptă să fie testate. Dacă vreți să gătiți mâncare vegană chiar la voi acasă vă puteți inspira din rețetele noastre vegane. Le găsiți aici.

*Toate imaginile au fost preluate cu acordul posesorului imaginii.

7